Gyas Meerkamp
Baan

Baan

Meerkamp

De Heineken Silver Gyas Meerkamp vindt plaats op het Hoornsemeer in Groningen. De wedstrijd is in de vorm van een Meerkamp en kent twee afstanden. 

Lange Baan

De lange afstand is 1750 meter en begint vanuit een doorstart. Hieronder een uitleg over de baan.

Oproeien
Vanuit het vlotgebied dient men op te roeien richting het oplijngebied. Te alle tijde worden de roze boeien bakboord gehouden. Het oplijngebied is te herkennen aan stuurboord gele boeien en bakboord groene boeien. Het is belangrijk om hier zo goed mogelijk op volgorde van de heat te liggen. Een kamprechter geeft aan wanneer een boot de voorstart mag beginnen.

Doorstart en race
De race is 1750 meter en begint vanuit een doorstart. De start is op het water te herkennen aan de molen ‘De Helper’. Ook hier geldt dat de roze boeien te alle tijde bakboordzijde worden gehouden.. De binnenbocht voor de finish wordt aangegeven met een gele boei. De finishboei is oranje.

Rondmaken
Eenmaal gefinisht, dient men rond te maken om de groene keerboei en walzijde terug te roeien richting het vlotgebied. In verband met drukte moet je er rekening me houden dat je hier eventueel even moet wachten.

Korte Baan

De tweede afstand is een 450 meter sprint vanuit een vaste start. Hieronder een uitleg over de korte baan.

Oproeien
Men dient vanuit het vlotgebied walzijde op te roeien richting het wachtgebied. Vanuit het wachtgebied wordt men zij-aan-zij opgelijnd in een van de 6 banen.

Race
De race is 450 meter en begint vanuit een vaste start. Eenmaal de gefinisht, dient men terug te keren naar het vlotgebied.