Geschiedenis

De Gyas Meerkamp is een wedstrijd die in 2017 het levenslicht heeft gezien. Na het ongelukkige verdwijnen van de Martini en de SRG door het verdwijnen van de baan bij Harkstede in 2015, is door verschillende Gyanen achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe wedstrijd.

Hierbij bleek al snel dat geen idee te hoog gegrepen was en dat er een nieuwe betekenis diende te worden gegeven aan het woord meerkamp. Door de inzet van velen stond 20 mei 2017 de eerste editie van deze uitdagende wedstrijd op het programma.

Deze wedstrijd bestond uit 2 onderdelen, een lange afstand en een sprint, en vond plaats op het Hoornsemeer.

We kijken als organiserende vereniging en commissie nu terug op een zeer geslaagde eerste en tweede editie met veel zon, een groeiend aantal velden en veel positieve reacties. In 2018 was de Gyas Meerkamp de slotwedstrijd van de NOOC.

Voor 2019 zijn we blij te kunnen zeggen dat de Gyas Meerkamp de lustrum wedstrijd is van het 11e lustrum der A.G.S.R Gyas. Dit betekent dat er dit jaar leuke lustrum velden zijn zoals een veld voor oud-wedstrijdroeiers en oud-leden. Ook zal de Gyas Meerkamp dit jaar onderdeel zijn van de Vliet en Sprint-bokaal. Op zaterdag 15 EN zondag 16 Juni hopen we jullie te verwelkomen op deze prachtige lustrumwedstrijd!

Tot dan,

Gyas Meerkamp Commissie