Geschiedenis

De Gyas Meerkamp is een wedstrijd die in 2017 het levenslicht heeft gezien. Na het ongelukkige verdwijnen van de Martini en de SRG in 2015, hebben verschillende Gyanen achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe wedstrijd.

Hierbij bleek al snel dat geen idee te hoog gegrepen was en dat er een nieuwe betekenis diende te worden gegeven aan het woord meerkamp. Door de inzet van velen stond 20 mei 2017 de eerste editie van deze uitdagende wedstrijd op het programma.

Deze wedstrijd bestond uit 2 onderdelen, een lange afstand en een sprint, en vond plaats op het Hoornsemeer.

We kijken als organiserende vereniging en commissie nu terug op een zeer geslaagde eerste, tweede en derde editie met veel zon, een groeiend aantal velden en veel positieve reacties. Sinds 2018 is de Gyas Meerkamp de slotwedstrijd van de NOOC.

Voor 2020 zijn we blij te kunnen zeggen dat de Gyas Meerkamp wederom de slotwedstrijd zal zijn van de NOOC. Ook zal de Gyas Meerkamp dit jaar wederom onderdeel zijn van de Vliet en Sprint-bokaal. Op zaterdag 20 EN zondag 21 juni hopen we jullie te verwelkomen op deze prachtige wedstrijd!

Tot dan,

Gyas Meerkamp Commissie